Tidsreise med Bach i Moss  Lørdag 4. september 2021

12.04.2021

En musikalsk og litterær tråd tvinnes rundt viktige historiske bygninger og steder som forteller om byens og kulturlandskapets historie, og i løpet av 6 konserter & kulturarrangementer på én dag på 6 forskjellige steder, blir Bachs soloverk for fiolin en rød tråd.

 Å gi en følelse av en 300årig tidsreise i historien - på èn dag - som også peker tilbake til tidligere tider hvor pilegrimsveien spilte en viktig rolle. Musikken formes av ulike nasjonale og internasjonale fiolinister i samspill med byggenes historie og estetikk - som gir premisser til hvilke musikalske uttrykk som blir valgt, fra barokk til moderne el-fiolin.

Et av menneskehetens store kunstneriske testamenter er Bachs 6 solosonater og partitaer for fiolin som ble renskrevet i 1720 under hans tid som kapellmester i Köthen - samme år som Moss fikk sin bystatus.

I tillegg til Bach som den røde tråden blir det musikk som representerer de ulike tidsepoker og litterære betraktninger om tidsepoker og stedshistorie.

NB! Trykk på bildet eller lenken (#) for å gå direkte til billettbestillinger # 

Et helt unikt prosjekt - Once in Life

Mari Samuelsen og Marco Ambrosini og flere toppsolister spiller Bach i ulike omgivelser fra historisk gård i kulturlandskapet ved Værne kloster, i rockeklubben Kråkereiret, og til en av landets eldste og flotteste middelalderkirker.

Kjente forfattere som Alf van der Hagen, Maria Børja, Ole Robert Sunde og Jonny Halberg skriver og leser tekster relatert til stedene og musikken.


 
Et av menneskehetens store kunstneriske testamenter er Bachs 6 solosonater og partitaer for fiolin, og lørdag 4. september blir disse fremført på 6 konserter, på 6 forskjellige historiske steder, av 6 solister og medmusikere, og med 6 forfattere som skriver tekster til hvert sted - og alt på én dag.

Dette prosjektet er flyttet fra jubileumsåret 2020 til lørdag 4. september 2021. Kun 40. billetter selges med en pakkepris på alle 6 arrangementene inklusiv transport med buss til alle stedene for kr. 900. Det selges også billettpakker på 3 utvalgte konserter for kr. 600. Om det er tilgjengelig billetter igjen etter salg av pakkeløsninger, selges det enkeltstående konserter for kr. 300.

Arena, Moss kirke- og kultursenter i samarbeid med Moss 2020 / House of Foundation / Moss bibliotek / Moss by- og industrimuseum - og med støtte fra Norsk kulturråd, Norsk Forfattersentrum og Moss 2020